Pasaulis prasideda nuo smėlio dulkės, nuo žolės, nuo vieno žmogaus aidų ir širdies krustelėjimo.....Sigitas Geda

 

Paieška svetainėje

Dabar svetainėje 54 svečiai ir narių nėra

Lankomumas

Straipsnių peržiūrėjimai
1722248

Kritiškas, atviras, stiprus

KAS logo transp 1

nerukysiu

Svetainės serveris

Informacija pirmokų tėvams

pirmokas

olimp karta

dienyno logo 

Tu ne vienas!

tunevienas

Sveika mokykla

EMP sugedo 210x105

 SPALIS – NETRADICINIŲ VEIKLŲ MĖNUO

1b klasės mokytoja Lijana Prapiestienė

1. medžiai

Kaip ir kitų klasių pradinukai, taip ir 1b klasės mokiniai spalio mėnesį dalyvavo netradicinėse veiklose. 

Be visų kitų pirmokėliams nelengvų darbų, 1b klasės mokinukai  suspėjo patyrinėti mokyklos teritorijoje augančius medžius. Ieškojo aukščiausio, storiausio, gražiausio medžio. Bandė atpažinti medžius pagal lapus, sėklas. Aiškinosi, kuo skiriasi žolė, krūmas ir medis. Su lupa apžiūrėdami lapus, ieškojo pasislėpusių vabaliukų, stebėjosi, kiek daug gyslų turi lapas.

Kartu su kitais gimnazijos pradinukais ir šimtais kitų mokyklų pradinukų, sudalyvavo nuotolinėse „Žaliojo taško“ kūrybinėse dirbtuvėse ir kiekvienas pasigamino po rudenišką žibintą.

Dalyvavo susitikime su poete Zita Gaižauskaite. Puikiai praleido laiką jaukioje, pasakų pripildytoje aplinkoje su gausybe veikėjų ir posmų. Patys inscenizavo, atsakinėjo į klausimus ir uždavė poetei rūpimus klausimus.

STEAM‘uko dieną 1B klasės mokinukai tyrinėjo vaisius ir daržoves. Mokiniai susipažino su obuolio augimo ciklu, sandara, aptarė kokių būna obuolių, kur jie naudojami. Atliko eksperimentus su obuoliais, išsiaiškino, kas obuolius apsaugo nuo rudavimo, kaip galima obuolius supjaustyti, kaip surasti pasislėpusią žvaigždutę, svėrė, ragavo, rinko skaniausią, gražiausią... Ragavo ir iš namų atsineštus vaisius ir daržoves, aptarė skonius, svarstė, kodėl reikia sveikai maitintis. Atlikdami užduotis pakartojo, kokius vaisius ir daržoves žino, susipažino, su dar nežinomais ar mažiau matytais.

Kadangi vaisiams ir daržovėms apdoroti, paruošti, saugoti naudojame ne mažai elektros prietaisų (o prietaisai genda, susidėvi ir reikia žinoti, kaip tinkamai su jais elgtis), mokinukai dalyvavo nuotolinėje aplinkosauginėje pamokėlėje „Elektros ir elektroninės įrangos, baterijų ir akumuliatorių atliekų tvarkymas, priėmimo vietos, šių atliekų atskiro surinkimo būtinybė, žalingas poveikis aplinkai bei žmonių sveikatai“.

Mokinukai vėl aplankė Pojūčių kambarį Veisiejų dienos centre. Vyko integruota pamoka „Kaip ir kuo pažįstame aplinką?“. Prisiminė jutimo organus, aptarė jutimus. Stengėsi pamatyti, išgirsti, užuosti, paliesti ir kartu puikiai praleisti laiką užburiančioje aplinkoje.

Kad ir kokie sunkūs pirmokėlių darbai, tačiau neliko pamiršti ir žaisliukai. Integruotoje technologijų, lietuvių kalbos, pasaulio pažinimo pamokoje mokinukai sužinojo apie senoviškus vaikų žaisliukus, svarstė, iš ko ir kaip jie pagaminti, kodėl reikėjo patiems gaminti ir pabandė patys pasigaminti žaisliuką. Kantriai ir kruopščiai vyniojo siūlus, rišo, kirpo, piešė veiduką ir kiekvienas pagamino lėlytę iš siūlų. Kai kurios lėlytės jau klasėje gavo vardus, o kitos (tos, kurios bus padovanotos sesėms, mamoms, draugėms) kantriai lauks, kol naujos šeimininkės joms išrinks vardus.

Visą mėnesį vyko projektas „Olimpinis mėnuo 2022“ ir mokinukai aktyviai dalyvavo jo veiklose – sportavo, kalbėjo apie sveiką mitybą, bendradarbiavimą, emocinę sveikatą. Nors projektas pasibaigė, tačiau jo veiklos dar ilgai bus prisimenamos, kartojamos...

Neliko nepaminėta ir Europos programavimo savaitė. Mokiniai susipažino su programavimu, bandė patys programuoti.

Spalio mėnesį užbaigė mokyklos aplinkos tvarkymu. Pavargę, bet linksmi mokinukai iškeliavo atostogauti.

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09

 

 

,,Erasmus+"

ErasmusES

Vizija, misija, filosofija...

veisieju s gedos g

kokybes kr

facebook

Modernių ir saugių erdvių
sukūrimas bendrojo ugdymo
įstaigose Lazdijų Lrajono
savivaldybėje

gamtdidelisbeuzras

nsa

apruoinimas

socitrauktis

Pamokų laikas

I.     8.00-8.45
II.    8.50-9.35
III.   9.45 -10.30
IV.   10.50-11.35
V.    11.55-12.40
VI.   12.55-13.40
VII.  13.50-14.35
VIII. 14.40-15.25

Patyčių dėžutė

patyc dezut logo

lions quest

Rėmėjai

auginam ateiti

 Mokyklos 
bendruomenė dėkoja
visiems pervedusiems
1,2% sumokėtų savo 
pajamų mūsų mokyklai