Pasaulis prasideda nuo smėlio dulkės, nuo žolės, nuo vieno žmogaus aidų ir širdies krustelėjimo.....Sigitas Geda

 

Paieška svetainėje

Dabar svetainėje 39 svečiai ir narių nėra

Lankomumas

Straipsnių peržiūrėjimai
1738706

Kritiškas, atviras, stiprus

KAS logo transp 1

nerukysiu

Svetainės serveris

Informacija pirmokų tėvams

pirmokas

olimp karta

dienyno logo 

Tu ne vienas!

tunevienas

Sveika mokykla

EMP sugedo 210x105

Adamkiada - 2018

T.Mirijauskas, R.Pečiukonienė

 admakiada2018

Birželio 5 d. dešimt gimnazijos moksleivių kartu su direktore Angele Mizeriene  mokytojais Tomu Mirijausku, Rasa Pečiukoniene ir Rasa Sabaliauskiene dalyvavo ketvirtojoje tradicinėje respublikinėje sporto ir meno šventėje "Adamkiada", kuri vyko Butrimonių miestelyje. Pagrindinis "Adamkiados" tikslas – tęsti 15 metų gyvavusio Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo globotų mokyklų bendradarbiavimą ir partnerystę per sportą ir meną ugdant gabius mokinius sąmoningais, pilietiškai aktyviais, puoselėjančiais tautines vertybes žmonėmis.

Šventė prasidėjo Butrimonių gimnazijos muzikos mokytojos Neringos Valvonienės vadovaujamo gimnazijos choro jausmingai atliekama daina "Mano kraštas" ir efektingomis lazerių projekcijomis, perteikiančiomis Lietuvos simboliką ir valstybės kūrimo istoriją. Šventėje dalyvavo daug garbingų svečių: Alytaus r. savivaldybės mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, profesorius akademikas Algirdas Sliesaravičius, Lietuvos sporto muziejaus direktorius Pranas Majauskas, Butrimonių seniūnas Algirdas Jusas, Butrimonių parapijos klebonas Juozas Bakšys,  Alytaus r. savivaldybės tarybos nariai Rimas Gecevičius ir Kęstutis Patinskas, 20-ies šventėje dalyvavusių mokyklų vadovai, Lietuvos futbolo federacijos atstovas.

Kasmet "Adamkiados" judėjimas mokslo metų pabaigoje gali pažymėti kiekvienos mokyklos mokinį-žiburiuką ir padėkoti už jo nuveiktus darbus bei įvertinti pasiekimus įteikiant "Adamkiados garbės" sertifikatą.  Nuskambėjus "Adamkiados" himnui, apdovanojimas buvo įteiktas 21-am įvairių mokyklų nominantui. Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos  "Adamkiados garbės" nominante tapo Ema Markevičiūtė sportinės aerobikos varžybų nugalėtoja, jos trenerė Jolanta Stankevičienė.

Jaunieji mūsų gimnazijos sportininkai  žaidė futbolą 3x3, Oskaras Juozulynas, Gabija Česnaitė, Ugnius Targauskas ir Rokas Zelenauskas Lauras Orliukas šoko į tolį iš vietos. Atidarydamas šventę, V.Valvonis sakė: "Šiandien mūsų tikslas – greitos sekundės, tolimi šuoliai, gražūs įvarčiai, lygiavimasis į Prezidento sportinius rezultatus. Jie įspūdingi, sunkiai pasiekiami, tačiau pagrindinis  mūsų siekis, kaip sveikinimo laiške akcentavo Jo Ekscelencija, - varžytis kilnia dvasia, demonstruoti pagarbą varžovui, formuoti poreikį sportuoti, aktyviai judėti visą gyvenimą."

Gimnazijos menininkės Gabrielė Alubauskaitė ir Viktorija Černeckaitė dalyvavo plenere. Šiemetiniame jaunųjų dailininkų plenere laukė kitokia kūrybinė veikla – buvo tapoma ant parengtų kūrybai gimnazijos sienų. Plenero tema – "Adamkiados" akimirkos: buvo tapomos ir stilizuotos sportininkų figūros. Jaunuosius dailininkus konsultavo Alytaus dailės mokyklos šiuolaikinio meno dėstytojas Marius Jarašius ir Butrimonių gimnazijos dailės mokytoja Neringa Jančauskaitė. Buvo ištapytos kelios  gimnazijos koridorių bei rūsio, pritaikyto sporto reikmėms, sienos. Kartu sukurtas įspūdingas monumentalus bendras darbas, turintis išliekamąją vertę – ištapytos  sienos tapo vienu iš gimnazijos edukacinių erdvių elementų, panaudosimų ugdymo procese. Toks kūrinys vertingas ir savo vienijančia, suburiančia, draugystę ir meno visuotinumą išreiškiančia jėga. Visi plenero dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais.

Pasibaigus sporto varžyboms ir menininkų plenerui, šventės dalyviai stebėjo jaunųjų atlikėjų pasirodymus. Kiekviena mokykla atsivežė savo talentus – muzikantus, šokėjus. Mūsų gimnazijai atstovavo Vidmantas Landa ir Tautvydas Mikelionis. Renginys žavėjo parengtų programų kokybe, estetika, žanrų įvairovė: nuo klasikos ir folkloro iki modernių šiuolaikinių kūrinių. Šventę vainikavo nugalėtojų apdovanojimai.

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04

,,Erasmus+"

ErasmusES

Vizija, misija, filosofija...

veisieju s gedos g

kokybes kr

facebook

Modernių ir saugių erdvių
sukūrimas bendrojo ugdymo
įstaigose Lazdijų Lrajono
savivaldybėje

gamtdidelisbeuzras

nsa

apruoinimas

socitrauktis

Pamokų laikas

I.     8.00-8.45
II.    8.50-9.35
III.   9.45 -10.30
IV.   10.50-11.35
V.    11.55-12.40
VI.   12.55-13.40
VII.  13.50-14.35
VIII. 14.40-15.25

Patyčių dėžutė

patyc dezut logo

lions quest

Rėmėjai

auginam ateiti

 Mokyklos 
bendruomenė dėkoja
visiems pervedusiems
1,2% sumokėtų savo 
pajamų mūsų mokyklai