Pasaulis prasideda nuo smėlio dulkės, nuo žolės, nuo vieno žmogaus aidų ir širdies krustelėjimo.....Sigitas Geda

 

Paieška svetainėje

Dabar svetainėje 396 svečiai ir narių nėra

Lankomumas

Straipsnių peržiūrėjimai
1733623

Kritiškas, atviras, stiprus

KAS logo transp 1

nerukysiu

Svetainės serveris

Informacija pirmokų tėvams

pirmokas

olimp karta

dienyno logo 

Tu ne vienas!

tunevienas

Sveika mokykla

EMP sugedo 210x105

POEZIJOS PRIGIMTIS

V. Bubnelienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja poezija2

   Kovo 6 d. Veisiejų Sigito Gedos gimnazijoje  įvyko respublikinė mokinių konferencija, skirta S. Gedos gimimo 77 – osioms metinėms. Konferencija organizuota pirmą kartą. Planuojama, kad konferencija taps tradiciniu gimnazijos renginiu, organizuojamu poeto gimimo metinių proga. Kiekvienais metais bus skelbiamos naujos temos gairės. Konferencijos pranešimo temą formulavo pats dalyvis, remdamasis Sigito Gedos citata:  ,,Poezija savo prigimtim yra (... ) nelaimingųjų darbas, žaizdotųjų pašaukimas...“

   Renginio pradžioje dalyviai klausėsi Alberto Antanavičiaus – Šekspyro dainos ,,Snaigyno strazdas“, skirtos S. Gedai, stengėsi išgirsti ir iššifruoti dainoje paminėtas poeto biografijos detales. Vėliau IVg klasės mokinė Neringa Siniauskaitė perskaitė savo darbą apie poezijos prigimtį. Darbas sudomino klausančiuosius turinio įvairove, perteikiamos medžiagos gausa. Vilniaus ,,Laisvės“ gimnazijos dešimtokai konferencijoje dalyvavo virtualiai. Jono Masliuko ir Rolando Miškinio darbe buvo bandoma išsiaiškinti, kas yra poetas, nes net žodynas deramai to nepasako. S. Gedos eilėraštis ,,Policininkas ir poetas“ atsakymo taip pat neduoda, tik verčia pačius mąstyti.  Kiti vilniškiai – Akvilė Butkevičiūtė ir Daukantas Budrevičius – pristatė eilėraščio ,,Poezija“ ekranizaciją. Šiame eilėraštyje taip pat paliekama mįslė: poetas apie svarbiausius dalykus kalba užuolankomis. Mūsų gimnazijos dešimtokė Austėja Drūtytė perskaitė savo esė ,,Poezija žmogui – lyg namai Urviniui“. Jos darbas originalumu ir drąsa patraukė konferencijos dalyvių dėmesį. ,,Mums dabar reikia poezijos, kad rastume save (...)“ – teigia Austėja. Turbūt tokia ir yra eilėraščių nauda, apie kurią kalba D. Čepauskaitė ,, Auksinėje skruzdėlėje“. Šį eilėraštį konferencijos dalyviams padeklamavo IIIg klasės mokinys Benas Jezerskas.

   Konferencijos dalyviams buvo įteiktos padėkos, o visi klausytojai išsinešė po pluoštelį minčių, kuriomis sėkmingai galės pasinaudoti savo rašiniuose apie poeziją.

poezija1

 

,,Erasmus+"

ErasmusES

Vizija, misija, filosofija...

veisieju s gedos g

kokybes kr

facebook

Modernių ir saugių erdvių
sukūrimas bendrojo ugdymo
įstaigose Lazdijų Lrajono
savivaldybėje

gamtdidelisbeuzras

nsa

apruoinimas

socitrauktis

Pamokų laikas

I.     8.00-8.45
II.    8.50-9.35
III.   9.45 -10.30
IV.   10.50-11.35
V.    11.55-12.40
VI.   12.55-13.40
VII.  13.50-14.35
VIII. 14.40-15.25

Patyčių dėžutė

patyc dezut logo

lions quest

Rėmėjai

auginam ateiti

 Mokyklos 
bendruomenė dėkoja
visiems pervedusiems
1,2% sumokėtų savo 
pajamų mūsų mokyklai